Bora-Hansgrohe start dan toch in Dwars door Vlaanderen: “Dit is een moeilijke situatie geweest”

Nils Politt start woensdag samen met zijn team Bora-hansgrohe dan toch in Dwars door Vlaanderen. 

Nils Politt start woensdag samen met zijn team Bora-hansgrohe dan toch in Dwars door Vlaanderen. ©  Foto Marc Van Hecke

Bora-Hansgrohe mag dan toch starten in Dwars door Vlaanderen. De ploeg moest wegens positieve coronatests eerder al de E3 Saxo Bank Classic en Gent-Wevelgem aan zich laten voorbijgaan en lange tijd leek het erop dat ook Dwars door Vlaanderen er niet zou inzitten. Maar Ackermann, Politt, Gamper, Meeus, Burghardt, Oss en Bodnar staan nu toch op de deelnemerslijst. Het zevental legde een nieuwe PCR-test af, die negatief was.

hc, vva, wic

Woensdagochtend volgde de bevestiging van het wielerteam dat er toch een deal gevonden is om van start te gaan. “Het Belgische Ministerie van Sport heeft groen licht gegeven”, klinkt het in een persbericht. “Dit is een moeilijke situatie geweest. Gezondheid moet altijd op de eerste plaats komen, of het nu gaat om die van de atleten of de maatschappij in zijn geheel. Dat neemt niet weg dat professionals hun beroep zouden moeten kunnen uitoefenen tenzij er een goede reden is het te verbieden. Matthew Walls (die vorige week positief testte, nvdr) en twee hoogrisicocontacten blijven uiteraard in quarantaine. Al de rest heeft sinds zaterdag al meermaals negatief getest en is sinds vandaag officieel niet langer in quarantaine.”

LEES OOK.Dan toch Trek-Segafredo in Dwars door Vlaanderen? Renners mogen starten als ze negatief testen, soigneurs er niet bij

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten