Trek-Segafredo start woensdag met 5 renners

Jasper Stuyven start wél in Dwars door Vlaanderen, Edward Theuns, Mads Pedersen en Alex Kirsch niet

Jasper Stuyven.

Jasper Stuyven.© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Goed nieuws voor Milaan Sanremo-winnaar Jasper Stuyven. Hij legde dinsdag een negatieve Covid-test af en mag woensdag starten in Dwars door Vlaanderen. Voor Edward Theuns, de Deense ex-wereldkampioen Mads Pedersen en de Luxemburger Alex Kirsch is er minder goed nieuws. Zij mogen niet starten. Trek-Segafredo start woensdag maar met vijf renners.

Bram Vandecapelle

Nadat zaterdagavond een lid van de bubbel van Trek-Segafredo positief had getest op Covid en de ploeg daarom niet mocht starten in Gent-Wevelgem, werden draconische maatregelen genomen. In Hotel Weinebrugge werden renners en stafleden in isolement geplaatst. Voorts kreeg iedereen in de eetzaal een aparte tafel met een social distance van minstens vijf meter.

De ploeg werd ook verdeeld in een groep met hoogrisico-contact en een met laagrisico-contact. Tot die laatste behoren onze landgenoten Jasper Stuyven en ­Edward Theuns. Zij mochten individueel ­buiten gaan trainen en normaal vandaag starten in Dwars door Vlaanderen als ze, na de negatieve test op maandag, ook gisteren een negatieve test aflegden. Omdat het resultaat van de test van Theuns niet eenduidig was, blijft hij vandaag toch aan de kant.

Naast Stuyven staat in Roeselare ook Koen de Kort, Quinn Simmons, Ryan Mullen en Kiel Reijnen aan de start. Ook zij testten maandag en dinsdag negatief.

Geen verzorgers

Omdat de ploeg nog extra maatregelen nam – ze schrapte de verzorgers om de bubbel zo klein mogelijk te houden en treedt aan met enkel laagrisico-contacten – gaf de Covid-dokter van de organisatie van Dwars door Vlaanderen zijn fiat.

Zijn er niet bij naast Theuns: Mads Pedersen en Alex Kirsch. De Deense ex-wereldkampioen en de Luxemburgse helper zijn wel een hoogrisico-contact. Ze mogen niet starten in Dwars door Vlaanderen en moeten ook vrezen voor de ­Ronde van Vlaanderen. Een enorme streep door de rekening voor de ­klassieke kern van Trek-Segafredo, al mag het team blij zijn dat het met Stuyven nog over één

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten