Uittocht toeristen aan de kust vlot verlopen

 ©  Simon Mouton

De uittocht van dagjesmensen die terug naar huis keren van aan de kust is vlot verlopen. Dat melden burgemeesters van Oostende en Blankenberge dinsdagavond. De kustgemeenten kregen extra bijstand van de federale politie om alles in goede banen te leiden. De NMBS zette vanuit Oostende en Blankenberge extra treinen in om reizigers gespreid terug naar huis te brengen. In de stations van beide kustgemeenten waren uiteindelijk geen problemen.

tgBron: BELGA

Reizigers die dinsdag massaal naar de kust trokken voor het mooie weer, zijn ook vlot weer op de trein naar huis geraakt. Zowel in Blankenberge als in Oostende verliep de uittocht gespreid. In Blankenberge werden vanop het stationsplein nadarhekken geplaatst. “Zo werden reizigers gescheiden en gespreid en kon alles vlot verlopen”, zegt burgemeester Daphné Dumery (N-VA). Ook overdag werd het nergens te druk in Blankenberge. “We zijn erin geslaagd om de toestroom vanop de treinen goed te spreiden en er waren nergens grote problemen.”

Ook in Oostende verliep de uittocht goed. “Het is nog geen zomer dus de dagen zijn nog vrij kort. Mensen keren dus ook al vroeger naar huis. Alles verliep dus goed, ik ben een tevreden burgemeester”, aldus Bart Tommelein (Open Vld). Spoorbedrijf NMBS zette onder meer net voor 19.00 uur een extra trein in met een capaciteit van 1.060 personen.

In Oostende was het overdag gezellig druk maar ook daar deden zich geen grote problemen voor. “Het was even bibberen deze morgen maar ik ben blij dat NMBS snel heeft ingegrepen. Al moet ik wel zeggen dat het nipt was.” In totaal kwamen dinsdag zo’n 9.200 reizigers aan met de trein in Oostende. “Veel meer moesten dat er niet zijn. We hadden geluk dat het autoverkeer beperkt bleef. Ook bleef het de hele middag bijna laag water waardoor er meer plaats was op het strand.”

Toch blijft burgemeester Bart Tommelein pleiten voor een aanmeldingssysteem voor de treinen. “De gratis tickets, verlengde paasvakantie, het mooie weer en de beperkingen vormden een gevaarlijke cocktail. Een reservatiesysteem zou daarin een goede oplossing vormen”, aldus Tommelein.

De NMBS riep eerder vandaag al op om morgen, woensdag, niet massaal naar de kust te trekken. “Er zijn nog andere leuke plekken in ons land”, klonk het.

Aangeraden
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt