Mathias Coppens presenteert ‘De omgekeerde wereld’: een quiz waarin alle vragen al gesteld zijn

 

 ©  VTM

In De omgekeerde wereld, een nieuw quizformat op VTM, moeten de kandidaten inschatten of bekende Vlamingen het antwoord weten op de vragen die quizmaster Mathias Coppens hen eerder al heeft gesteld.

Imani Verstappen

“Ik zag mezelf nooit als een echte quizmaster, maar het originele format van De omgekeerde wereld sprak me echt aan”, zegt nieuwbakken quizmaster Mathias Coppens. Vanaf 12 april zullen telkens twee onbekende duo’s proberen in te schatten of de bekende Vlamingen het antwoord weten op de vragen die ze door Mathias Coppens op voorhand al voorgeschoteld kregen. Het duo dat er het beste in slaagt om de kennis van de bekende Vlamingen in te schatten krijgt een geldprijs mee naar huis.

De omgekeerde wereld zal van maandag tot woensdag te zien zijn op VTM. Op maandag en dinsdag moeten de kandidaten proberen zo goed mogelijk te scoren om zo de aflevering van woensdag te halen. Dan spelen de winnende duo’s van de vorige twee dagen tegen elkaar in de hoop een plaats in de halve finales te bemachtigen. Na een afvalrace van acht weken maken de deelnemers in de finale kans om bovenop hun eerder gewonnen prijzengeld nog eens 10.000 euro te verdienen.

Creatieve hersenkronkels

“Echt een bijzonder fijn en uitnodigend spel om mee te spelen, met heel wat amusante vragen en vaak echt grappige filmpjes waarin we meer te weten komen over bekend Vlaanderen”, aldus Coppens. In de quiz zullen de vragen worden afgewisseld met ludieke filmpjes: daarin kan je de creatieve gedachtegang van de bekende koppen volgen wanneer ze het juiste antwoord proberen te gokken. Weet oud-politicus Jan Peumans wat Louboutins zijn? Kan Stephanie Planckaert zeggen wat mensen met het Stockholmsyndroom ervaren?

Mathias Coppens sprokkelde een gevarieerde mix van bekende Vlamingen bijeen om zijn vragen op te lossen. Van doelman Simon Mignolet over komiek Philippe Geubels en diva Natalia tot de goedlachse actrice Joke Emmers.

LEES OOK