Nieuwe generatie Planckaerts doet intrede in wielrennen: Devon en Mageno tekenen bij wielerclub

Devon Planckaert (14) en Mageno Timmerman (13), zonen van Stephanie en Christopher en Francesco en Magali, hebben een overeenkomst getekend bij wielerclub Onder Ons Parike uit Brakel. Zo treden ze in de voetsporen van grootvader en wielerlegende Eddy Planckaert (62).

De twee kregen meteen ook een nieuwe fiets. “Zie wat voor ne lichte vélo dat is”, aldus Mageno tegen zijn papa Christopher. En ook Francesco moedigde zijn zoon aan: “Nu is het voor echt, Devon. Er is geen weg terug.” De twee vaders waren bovendien blij verrast toen bleek dat hun zonen fantastisch scoorden tijdens de fysieke testen: Devon heeft naar verluidt het ideale figuur en Mageno viel op door zijn uithoudingsvermogen.

Zolang de huidige pandemie aanhoudt, is het afwachten wanneer de eerste wedstrijden worden gereden. Wel gaan de twee vanaf nu intensief trainen. Al moet het volgens Francesco niet alleen knokken zijn: “Het allerbelangrijkste is dat ze het graag doen.”

Of ze net zoals hun grootvader Parijs-Roubaix zullen winnen, is afwachten. Maar het wielrennen krijgt alvast een plaats in het volgende seizoen van Château Planckaert.

Door bpr
AANGERADEN