100 keer de wereld rond tijdens voorjaarsklassiekers

Kom op tegen Kanker daagt wielertoeristen uit om samen 4 miljoen kilometer te rijden ‘gelijk nen echte’

Wielertoeristen worden uitgedaagd om ook de afstand van de Ronde van Vlaanderen te rijden, gelijk nen echte.  

Wielertoeristen worden uitgedaagd om ook de afstand van de Ronde van Vlaanderen te rijden, gelijk nen echte.  ©  BELGA

Kom op tegen Kanker grijpt de voorjaarsklassiekers aan om ook de wielertoeristen uit te dagen dezelfde afstanden te rijden als Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik. Onder het motto ‘Gelijk nen echte’ worden vanaf vrijdag 2 april vier challenges opgezet. Wie in de week van de voorjaarsklassieker evenveel kilometers rijdt als de klassiekers zelf, wordt opgenomen in een klassement.

Guy Fransen

Kom op tegen Kanker heeft wat met fietsen en wielertoeristen. Getuige daarvan de traditionele 1.000 km tegen Kanker in het Hemelvaartweekend, met Mechelen als pleisterplek. Het team van directeur Marc Michils is er dit keer in geslaagd om officiële charitypartner te worden van het WK wielrennen in België, met in september tijdritten tussen Knokke en Brugge en wegritten tussen Antwerpen en Leuven.

Om dat partnership in de verf te zetten, start Kom op tegen Kanker op vrijdag 2 april de challenge rond de wereld fietsen. ‘’Een keer rond de wereld fietsen, dat is 40.000 km. Meer dan 40.000, dat is ook het aantal mensen dat elk jaar in Vlaanderen een kankerdiagnose krijgt. Elke kilometer die in de fietschallenges wordt gereden, is er een voor de patiënten. De opbrengst van de challenges gaat namelijk naar alles wat Kom op tegen Kanker doet om kanker te vermijden. En gezien het WK wielrennen aan zijn 100e verjaardag toe is, hoopt Kom op tegen Kanker om samen 100 keer rond de wereld te fietsen’’, aldus de organisatie. 100 keer 40.000 kilometer, dat is de kaap van 4 miljoen!

Kom op tegen Kanker hoopt met alle fietsers de grootste wielerploeg ooit te kunnen vormen.

De weekchallenges zijn:

- Vlaanderens Mooiste (Ronde van Vlaanderen) : 2 tot en met 8 april : 250 km

- De Hel van het noorden (Parijs-Roubaix) : 9 tot en met 15 april : 255 km

- De Nederlandse Klassieker (Amstel Goldrace) : 250 km

- Dwars door d’Ardennen (Luik-Bastenaken-Luik) : 250 km

Per week wordt een klassement gemaakt, met zes winnaars (3 vrouwen, 3 mannen). De klassementen worden gemaakt op basis van het aantal kilometers. Voor elke deelnemer is ook een medaille voorzien. Wie de vier challenges kan waarmaken, krijgt nog een vijfde regenboogmedaille. Voor de vier challenges samen wordt ook een algemeen klassement gemaakt.

Kasseien bedwingen voor het goed doel, dat is de inzet. 

Kasseien bedwingen voor het goed doel, dat is de inzet. ©  BELGAIMAGE

Ine Beyen kopvrouw, Karl Vannieuwkerke ploegleider

Deelnemen kan door registratie via komoptegenkanker.be/gelijknenechte/fietschallenge. Prijs voor deelname bedraagt 20, 50 of 130 euro, al naargelang het gekozen pakket.

Na registratie kan de deelnemer zijn of haar fietsapp (Strava, Garmin of Fitbit) koppelen aan het platform en vanaf dan tellen al je gefietste kilometers mee en doe je automatisch mee voor de weekchallenges en het eindklassement.

Kunnen deelnemers de 250 km en meer op weekbasis niet vervolmaken – wegens tijdsgebrek of onvoldoende training? Ook voor hen zijn er prijzen voorzien.

Onze reporter Ine Beyen is kopvrouw van het initiatief. Karl Vannieuwkerke is ploegleider van het project.

Van ‘Gelijk nen echte’ zijn bij kledingketen JBC ook wieleroutfits, sweaters, t-shirts en sokken te koop (bekijk ze hier).

Kom op tegen Kanker vraagt de deelnemers op hun sociale media veel lawaai te maken rond hun tochten met de hashtag #gelijknenechte.

Meer info op de website van Kom Op Tegen Kanker.

Onze reporter Ine Beyen poseert met het wielershirt. 

Onze reporter Ine Beyen poseert met het wielershirt. ©  Kom op tegen Kanker

LEES OOK

Nu in het nieuws