Tiesj Benoot en Sören Kragh Andersen leiden de dans bij Team DSM in Ronde van Vlaanderen

Bron © BELGA

Foto: Foto Marc Van Hecke

Tiesj Benoot en Sören Kragh Andersen zijn de speerpunten binnen Team DSM voor de komende Ronde van Vlaanderen. Eerstgenoemde werd 15e in de E3 Saxo Bank Classic Harelbeke en 23e afgelopen woensdag in Dwars door Vlaanderen. De Deen werd 42e in Harelbeke, 35e in Gent-Wevelgem en gaf op in Dwars door Vlaanderen.

“De Ronde van Vlaanderen is het tweede monument van het seizoen en zonder meer de zwaarste koers van de Vlaamse voorjaarsklassiekers. Net als vorig jaar zal het raar zijn geen fans te zien staan langsheen de wegen, maar in deze tijden zijn wel al blij dat we mogen koersen”, stelt sportdirecteur Marc Reef.

“Net als in de meeste eendagskoersen willen we agressief rijden. We moeten wel alert zijn van bij de start om zo veel mogelijk renners van ons mee te krijgen in de kop van de wedstrijd. Bij de tweede passage op de Oude Kwaremont staat de gashendel wellicht weer helemaal open. Vanaf dat punt kan de basis gelegd worden voor een zege. Tiesj Benoot en Sören Kragh Andersen zullen onze twee hoofdkaarten zijn die we willen uitspelen. De rest van de ploeg zal aan de slag moeten gaan om hen in de beste positie in de finale te krijgen”, meldt Reef.

Tiesj Benoot en Sören Kragh Andersen krijgen in Vlaanderens Mooiste het gezelschap van de Duitsers Nikias Arndt, Nico Denz en Jasha Sütterlin. Ook de Nederlanders Nils Eekhoff en Joris Nieuwenhuis maken deel uit van de zevenkoppige selectie van Team DSM.

(belga)

Door vva
AANGERADEN