Tim Wellens en John Degenkolb zijn speerpunten Lotto Soudal in Ronde van Vlaanderen

 ©  BELGA

Lotto Soudal hoopt zondag op een knalprestatie van Tim Wellens en/of de Duitser John Degenkolb in de 105e Ronde van Vlaanderen.

vvaBron: BELGA

Philippe Gilbert besliste niet deel te nemen aan de Ronde, zo raakte maandag bekend. Hij laste na enkele tegenvallende prestaties een pauze in. “We hebben nu de tijd genomen om alles te analyseren en onze beste verklaring is dat ik er mentaal en fysiek wat door zit”, stelde Gilbert. “Zo goed als zeker komt dit door het te harde werk dat ik verzet heb na mijn val vorig jaar in de Tour de France.” Gilbert won Vlaanderens Mooiste in 2017.

Door de afwezigheid van Gilbert wordt bij Lotto Soudal voornamelijk gekeken naar Wellens en Degenkolb, al is laatstgenoemde niet echt in vorm met teleurstellende resultaten in Milaan-Sanremo (32e), de E3 Harelbeke (29e) en Gent-Wevelgem (27e). Degenkolb werd in 2015 en 2017 zevende in de Ronde, vorig jaar finishte de Duitser als negende. Hij stond al negen keer aan de start. Wellens is pas toe aan zijn derde deelname aan de Ronde. In 2019 eindigde hij als 34e, vorig jaar haalde hij de meet niet.

Wellens en Degenkolb worden bijgestaan door Frederik Frison, Tosh Van der Sande, Brent Van Moer, Florian Vermeersch en de Duitser Roger Kluge. Jasper De Buyst, die al een tijdje sukkelt met de rug, moest uiteindelijk verstek laten gaan.

(belga)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten