Saartje Vandendriessche drie weken op bostocht voor nieuw Eén-programma

Voor een uitdaging meer of minder deinst Saartje Vandendriessche niet terug. Binnenkort trekt ze drie weken lang de bossen in voor een nieuw Eén-programma. 

Voor een uitdaging meer of minder deinst Saartje Vandendriessche niet terug. Binnenkort trekt ze drie weken lang de bossen in voor een nieuw Eén-programma. ©  Geert Van de Velde

Dat Saartje Vandendriessche graag sport en graag in de buitenlucht vertoeft, bleek in het verleden al uit programma’s als Op de man af. Momenteel stoomt ze zichzelf klaar voor een nieuw programma, waarvoor ze drie weken lang de bossen intrekt. Om daar te overleven met wat de natuur te bieden heeft.

Wout Desmytere

Saartje Vandendriessche (46) koos een toepasselijk moment uit om haar nieuwe programma aan te kondigen. Donderdag was ze te gast bij radiozender MNM. Dj’s Sander Gillis en Laura Govaerts zenden deze week uit vanuit een bos. Ze vertrokken zonder eten of drinken en rekenden op attente luisteraars voor hulp.

Vandendriessche start binnenkort met de opnames voor een soortgelijk televisieprogramma. Ze zal daarvoor drie weken lang de bossen intrekken. Ze wil opnieuw connectie maken met de natuur, proberen te overleven met zo weinig mogelijk hulpmiddelen. Loert Bear Grylls in de verte al om de hoek?

Ze krijgt voor haar avontuur de hulp van een bushcrafter, iemand die ervaren is in het overleven in bossen. “De gelukkigste momenten uit mijn jeugd waren die toen ik naar de natuur kon”, zegt Vandendriessche. “Bramen die tegen mijn schenen schuurden, de boslucht inademen, kunnen blijven lopen zonder te stoppen, het gevoel dat je onoverwinnelijk bent.”

Of ze effectief onoverwinnelijk is, zal ze snel gewaarworden. “Ik wil mij deze keer echt hélemaal overleveren aan de natuur: slapen onder de blote hemel, eten zoeken in de natuur, voelen wat er allemaal in zo’n bos leeft. Overdag, ’s nachts, bij goed weer, bij slecht weer. Ik wil echt ontdekken hoe het voor mij zou zijn om te overleven in onze bossen.” Wanneer Vandendriessche precies de bossen intrekt is, net als de titel en uitzenddatum van het programma, nog niet bekend.

Aangeboden door onze partners

Lees ook