Goed nieuws voor Van der Poel en Alaphilippe: in de Ronde geen temperaturen als in Dwars door Vlaanderen

Foto: BELGA

Het wordt zondag in de Ronde van Vlaanderen anders dan in Harelbeke en anders dan in Wevelgem waar er meer wind stond. En qua weertype al helemaal niet te vergelijken met Dwars door Vlaanderen van woensdag in Waregem.

De voorspellingen donderdagmiddag waren dat het zondagmorgen op de Grote Markt in Antwerpen bij de start maar zeven graden is en een gevoelstemperatuur van zelfs een graad minder. Volgens VRT-weerman Frank Deboosere kan er ’s ochtends een tijdje lage bewolking, of mist hangen. Er staat een flauwe westenwind van 1 Beaufort.

In de loop van de koers wakkert die aan en krijgen we meer wolkenvelden maar het blijft droog. Rond Oudenaarde krijgen we in de finale 3 Beaufort. Wat betekent dat er zijwind staat eenmaal we aan de iconische kerk in Kerkhove de lange weg inslaan naar de Minderbroederstraat naar Oudenaarde. Bij een temperatuur die moeite heeft om boven de 10 graden uit te stijgen.

In vergelijking met woensdag wordt het dus frisjes. Wat goed nieuws is voor Mathieu van der Poel, Yves Lampaert, wereldkampioen Julian Alaphilippe & Co. Lamme benen zoals bij de hittegolf van Dwars door Vlaanderen zijn uitgesloten. Al kan dat wel van de opeenvolging van obstakels die vanaf de Koppenberg ineens heel zwaar kunnen doorwegen. (hc)

Door Hugo Coorevits
AANGERADEN