Ongeval Tiger Woods: politie kent oorzaak, maar wacht op toestemming golfer om details te geven

De politie van Los Angeles heeft woensdag verklaard de oorzaak van het auto-ongeluk waarbij golfer Tiger Woods betrokken was te kennen. Verdere details worden echter voorlopig niet gegeven.

“Er is een oorzaak vastgesteld, het onderzoek is gesloten”, aldus sheriff Alex Villanueva. “We hebben contact opgenomen met Tiger Woods en zijn familie en we zullen vragen of ze ermee instemmen om deze vertrouwelijke informatie openbaar te maken. Pas dan kunnen we een volledig persbericht uitbrengen met informatie over het ongeval.”

De 45-jarige Woods ging in de ochtend van 23 februari tegen hoge snelheid met zijn wagen van de weg en vloog enkele keren over de kop. Hij werd met spoed geopereerd aan open breuken in zijn rechterbeen en een verbrijzelde enkel.

De autoriteiten van het district Los Angeles meldden kort na het ongeval op een persconferentie dat Woods “harder dan de normale snelheid” reed. Er waren toen geen aanwijzingen dat Woods onwel zou zijn geworden of onder invloed van alcohol, drugs of medicijnen was. Volgens de agenten ter plaatse was hij “in zijn normale doen”.

Vrij snel na het ongeval zei de sheriff van Los Angeles County dat de golfer niet vervolgd zou worden wegens gevaarlijk rijgedrag omdat het om een “eenvoudig ongeval” ging.

LEES OOK. Een loopbaan vol drama, een einde vol drama: is zware crash de tegenslag te veel voor topgolfer Tiger Woods? (+)

Door adb
AANGERADEN