Vierde keer, goede keer? Gents concert van Sting verplaatst naar 2022

Sting stelt zijn Gentse concert voor de derde keer uit. Foto: Koen Bauters

Gent -

Ook dit jaar zal Sting niet optreden op het festival Gent Jazz. De Britse superster moet door de coronacrisis zijn My songs-tournee voor de derde keer uitstellen.

Eigenlijk zou de voormalige zanger van The Police al in 2019 optreden op Gent Jazz. Dat optreden werd geannuleerd omdat hij ziek was. Vorig jaar kwam de coronacrisis roet in het eten gooien, en dat is ook dit jaar het geval.

Er is wel al meteen een nieuwe datum voor het concert. Op 13 juli 2022 krijgen Gentenaars eindelijk Roxanne, Message in a bottle en vele andere hits live te horen.

Eigenaars van een ticket worden persoonlijk verwittigd. De kaartjes blijven geldig voor het concert van volgend jaar. “Wie wil, kan zijn ticket ook laten omruilen in een voucher”, zegt organisator Bertrand Flamang. “Die is geldig voor alle concerten van Gent Jazz van de komende twee jaar.”

Duidelijkheid gevraagd

“Vorige keer was het coronavirus de oorzaak van het uitstel, ditmaal ligt het aan het vaccinatiebeleid in België”, zegt de organisator. “Vanuit de evenementensector vragen we zo snel mogelijk duidelijkheid van de overheid. Wat mogen we doen? Artiesten zoals Sting haken af omdat ze in april nog altijd niet weten of het concert in juli kan doorgaan.”

Hoe het festival er deze zomer zal uitzien, is nog onduidelijk. Volgens Bertrand bezint de organisatie zich en lopen de gesprekken met artiesten over wat mogelijk is. Meer info volgt later.

LEES OOK.Herbie Hancock zegt af voor Gent Jazz: “Mogelijk volgen er nog annulaties”

Door Max Dedulle
AANGERADEN