Hij kan het nog: Alejandro Valverde wint de GP Indurain en boekt eerste zege in anderhalf jaar

 

 ©  ISOPIX

De 40-jarige Spanjaard Alejandro Valverde (Movistar Team) heeft zaterdag de Grote Prijs Indurain gewonnen. Na een heuvelachtige wedstrijd van 203 kilometer met start en aankomst in Estella boekte Valverde zijn eerste zege sinds september 2019. Onze landgenoot Laurens De Plus finishte als tiende.

Tjorven MessiaenBron: BELGA

De GP Indurain was voor veel deelnemers een opstap naar de Ronde van het Baskenland die maandag van start gaat. Er kwamen negen teams uit de WorldTour aan de start. Daarbij twee Belgen: Ben Hermans en Laurens De Plus.

Movistar toonde zich erg actief in het middendeel van de wedstrijd en zorgde ervoor dat zes vroege vluchters al op zeventig kilometer van de finish gegrepen werden. Toch moest het weer achtervolgen toen Ben Hermans bij het ingaan van het laatste wedstrijduur in de aanval ging samen met Luis Leon Sanchez, Ben Swift en Jefferson Cepeda.

De poging van Hermans zat er pas tien kilometer voor de aankomst op door een dubbele aanval van Alejandro Valverde, waarop ook De Plus reageerde. Toch waren Valverde en Alexey Lutsenko de enige renners die de oversteek konden maken naar de sterkste vluchter: Sanchez. Op de steile slothelling kraakte het Astana-duo door een fikse versnelling van Valverde. Lutsenko werd uiteindelijk tweede, Sanchez derde. De Plus finishte in de achtergrond als tiende.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het is voor Valverde de eerste zege sinds de zevende etappe van de Ronde van Spanje 2019, maar voor zijn Movistar Team is het ook de eerste overwinning van dit seizoen. Het zorgde voor uitgelaten beelden op de streep. Eind deze maand, op de dag van Luik-Bastenaken-Luik, viert de voormalige wereldkampioen zijn 41e verjaardag.

LEES OOK

Nu in het nieuws