Oliver Naesen niet te spreken over uitsluiting van ploegmaat voor weggooien drinkbus: “Dit is om te janken”

 

Exit Michael Schär in de Ronde van Vlaanderen. De Zwitser van AG2R - Citroën stond op het punt om na pech opnieuw aan te sluiten bij het peloton, maar gooide dan een drinkbus weg. Op de verkeerde plek, want buiten de afvalzones van de UCI en dus werd hij uit koers gehaald. Ook ploegmaat Oliver Naesen was niet te spreken over het voorval.

Vincent Van Genechten

Oliver Naesen wond zich na afloop vooral op over de uitsluiting van zijn ploegmaat. “We wisten dat UCi een voorbeeld wou stellen maar dit is toch de Ronde van Vlaanderen: we rijden ons kapot om hier in vorm aan de start te staan, om dan uit koers te worden genomen voor zoiets is dat om te janken. Hij is 34 jaar oud maar zal wel gejankt hebben... Van der Poel gooide in de finale zijn bidon blijkbaar ook weg, maar blijkbaar is het onmogelijk om consequent te zijn in de wielerwereld.”

Bekijk hier de beelden:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Sinds deze maand wil de UCI niet alleen inzetten op meer veiligheid in de koers, denk maar de afschaffing van de ‘supertuck’, maar ook op een schoner peloton. Renners mogen voortaan enkel afval weggooien in vooraf bepaalde zones. Gebeurt dat daarbuiten, dan volgt een straf. Van geldboetes en vermindering van UCI-punten tot tijdstraffen in etappewedstrijden en uitsluiting.

Schär werd zo de tweede renner ooit die slachtoffer werd van de nieuwe regelgeving, na de Amerikaan Kyle Murphy zaterdag in de GP Indurain. Eerder werden ook Otto Vergaerde (Alpecin-Fenix) en Yevgeniy Fedorov (Astana) uit de Ronde gezet na een akkefietje in de beginfase.

LEES OOK. Mathieu van der Poel is ploegmaat kwijt nadat twee renners uit de Ronde worden gezet: “Hij wilde mij een klap geven”

LEES OOK

Nu in het nieuws