Na de heisa van vorig jaar: Herman De Croo groet de Ronde van Vlaanderen mét mondmasker

Herman De Croo kwam in een storm van kritiek terecht toen hij in oktober geen mondmasker droeg toen de Ronde van Vlaanderen voor zijn woning in Brakel passeerde. Zes maanden later heeft de oud-politicus duidelijk bijgeleerd. De Croo stond met mondmasker langs het parcours om het peloton te groeten.

Vincent Van Genechten

De beelden:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Ik heb een fout gemaakt en had inderdaad een mondmasker moeten dragen”, liet Herman De Croo destijds weten aan onze redactie. “Het maakt niet uit of ik bij me thuis helemaal alleen stond of niet. Er geldt voor iedereen langs heel het parcours van de Ronde een mondmaskerplicht. Ik had dat moeten weten en zal de boete betalen. Toen het gebeurde, heb ik van mijn zoon Alexander meteen telefoon gekregen: hij had het ook al van iemand gehoord. En typisch: ik had deze ochtend nog mijn medewerkers laten weten dat ze afstand moesten houden en een mondmasker moesten dragen, en dan heb ik dit voor.”

“Ik was eigenlijk iets te laat: de eerste renners waren daar al en ik moest me wat haasten om de koers te zien. Ik stond op mijn oprit, met mijn mondmasker in mijn zak, en ben dan nog een paar meter naar voren gestapt. Toen stond ik op de openbare weg. Ik ga zeker niet discuteren, ik heb een fout gemaakt, dat is onbetwistbaar: ik zal mijn boete dan ook zeker betalen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten