Sep Vanmarcke sprint zich naar vijfde plaats in de Ronde: “Nooit gedacht dat ik deze vorm zou halen”

Foto: BELGA

Sep Vanmarcke spurtte zich in Oudenaarde naar de vijfde plaats. Maar als je weet van waar ik kom, dan moet ik tevreden zijn. Door ziekte heb ik twee weken niet goed kunnen trainen. Ik had nooit gedacht dat ik deze vorm al zou halen.”

Vanmarcke moest aanklampen op de hellingen. “Ik was niet super. De laatste 20 km had ik ook geen bidon kunnen pakken waardoor ik de laatste 10 km krampen kreeg. Ik gokte dan maar op de sprint en ben blij met de vijfde plaats. Jammer dat Van Avermaet en Stuyven nog wegreden, anders stond ik misschien op het podium. In de achtervolgende groep reed niet iedereen mee en met Gianni Vermeersch en Florian Sénéchal waren er twee stoorzenders. Maar ook al had iedereen voluit gewerkt, dat duo vooraan gingen we niet meer pakken.”

Dan toch jammer dat Parijs-Roubaix zondag niet doorgaat. “Ik zei deze week dat ik blij was met de uitstel, dus ik moet nu niet van mening veranderen (lacht). Met een week training erbij had ik wel goed geweest. Ik ga nu nog wel nog de Brabantse Pijl en Amstel Gold Race rijden. Ik hoop er nog twee mooie koersen van te maken. En hopen dat Parijs-Roubaix in oktober wel doorgaat!”

Door Werner Bourlez
AANGERADEN