Lotte Kopecky baalt na mechanisch defect op Oude Kwaremont: “Ik kreeg de ketting er niet meer op”

Bron © BELGA

Foto: BELGA

Lotte Kopecky (Liv Racing) was flink aan het balen na de 18e Ronde van Vlaanderen voor vrouwen. De Belgische kampioene was als één van de topfavorieten gestart, maar kon door mechanische pech haar kansen niet verdedigen. Op het slechts mogelijke moment, aan de voet van de Oude Kwaremont, ging haar ketting eraf en moest ze op de fiets van teamgenote Soraya Paladin door. Ondanks verwoede pogingen slaagde ze er niet meer in haar positie voorin terug op te eisen.Uiteindelijk moest ze vrede nemen met een dertiende plaats.

“Ik probeerde wel, maar kreeg de ketting er niet meer op”, vertelt Kopecky. “Na een tijdje kon ik wel overstappen op een fiets van een teamgenote, maar vooraan zat men niet stil. Ik wist dat het ging scheuren op de Oude Kwaremont, maar ik kon mijn kansen er niet meer verdedigen. Heel jammer. Ik zou mijn koers afgesteld hebben op Anna van der Breggen. Ik hoorde dat Annemiek van Vleuten pas op de Paterberg is aangegaan. Het is mooi dat ze na tien jaar opnieuw kan winnen. Blijkbaar verslijt zij niet.”

“Ik heb een meer dan verdienstelijke wedstrijd gereden. Dat deed heel de ploeg. In de Strade Bianche kende ik ook al pech. Ik hoop dat het ooit ook eens zal meezitten.”

AANGERADEN