Videobeelden bewijzen dat José Mourinho loog over niet-selectie van Toby Alderweireld

Bron © The Evening Standard

Foto: REUTERS

Geen Toby Alderweireld in de selectie van Tottenham voor de competitiewedstrijd van zondag tegen Newcastle. Trainer José Mourinho had daar een uitleg voor, maar dat bleek een leugen.

LEES OOK. Harry Kane met twee doelpunten alweer de redder van Tottenham, dat wel tevreden moet zijn met punt

Volgens de Portugees was de Rode Duivel er, samen met onder anderen Serge Aurier, niet bij omdat de Belgische verdediger slechts één keer getraind had sinds zijn terugkeer van de nationale ploeg.

“Ze waren fit, maar konden pas gisteren (zaterdag, red.) meetrainen”, aldus Mourinho op de persconferentie na de wedstrijd die eindigde op 2-2. “Ze gingen naar hun nationale teams en konden daardoor niet op tijd een coronatest afleggen om donderdag en vrijdag mee te kunnen trainen. Ze waren pas gisteren aanwezig.”

Die uitspraken zorgden voor heel wat verwarring, omdat het volstrekte onzin bleek te zijn. Alderweireld speelde dinsdag met de Rode Duivels tegen Wit-Rusland en was woensdagnamiddag alweer in Londen. Tijd genoeg dus voor een sneltest. Bovendien blijkt uit trainingsbeelden van Tottenham dat onze landgenoot wel degelijk meetrainde donderdag en vrijdag...

En toch hield Mourinho zijn leugen vol. “Ik wil niet spreken over een gebrek aan discipline”, ging hij door over de afwezigheid van Alderweireld, Aurier en Steven Bergwijn. “Dat wil ik niet zeggen. Het is wat het is. Die spelers waren woensdag in Londen na de internationale break, maar enkel de Engelse internationals konden de test doen en meteen meetrainen. Anderen niet, die trainden pas gisteren.”

Alderweireld miste nu de laatste drie wedstrijden van Tottenham. Zijn laatste optreden dateert van 14 maart tegen Arsenal. “Als jij wil zeggen dat Serge en Toby elke keer ze speelden fenomenaal waren, dan moet je dat doen”, reageerde Mourinho nog op een vraag over de defensieve prestatie van zijn team tegen Newcastle. “Waren Davinson Sanchez en Joe Rodon dan zo slecht?”

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN