Na haatberichten op sociale media: Nacer Bouhanni dient klacht in voor racistische uitlatingen

 

 ©  AFP

Een week na het sprintincident tussen Nacer Bouhanni en Jake Stewart is het stof nog altijd niet gaan liggen. Nadat Bouhanni de voorbije dagen te maken kreeg met heel wat haatberichten op sociale media, laat zijn ploeg vandaag weten dat de Franse sprinter een klacht indient.

Maarten Vanhoof

LEES OOK. Nacer Bouhanni krijgt haatberichten nadat hij concurrent in de dranghekken sprintte: “Ik word behandeld als een terrorist”

Het was een beeld dat we een week geleden al wel vaker gezien hadden in volle sprint: Nacer Bouhanni die in de eendagskoers Cholet-Pays de la Loire een flinke kwak verkoopt aan een medesprinter. Slachtoffer van dienst was deze keer Jake Stewart, een 21-jarige Brit van Groupama-FDJ. Door het manoevre van Bouhanni belandde zijn collega in de nadarhekken.

Hoewel Bouhanni de dag na de wedstrijd zijn excuses aanbood, kreeg hij er op sociale media toch flink van langs. In die mate zelfs dat hij nu een klacht indient wegens racistische uitlatingen. Zijn team Arkéa-Samsic liet dit vandaag weten door midden van een communiqué.

“Nacer is meer dan een week lang het slachtoffer geweest van gewelddadige aanvallen van racistische aard, met name op sociale netwerken. Hij heeft besloten een klacht in te dienen. Het Arkéa-Samsic team betreurt en veroordeelt deze daden van racisme ten zeerste en betuigt zijn volledige steun aan Bouhanni.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten