Renners zetten druk op regelgeving, UCI houdt voet bij stuk: “Genoeg tijd gehad om zich aan te passen aan nieuwe regels”

 

 ©  Eurosport

Gaat de UCI de regelgeving aanpassen? Daar ziet het niet meteen naar uit, blijkt uit een gisteren verspreid communiqué. Tegelijkertijd wordt de druk vanuit het rennerskamp opgevoerd.

“De nieuwe regels werden in februari aangekondigd”, klinkt het. “De renners hebben intussen twee maanden de tijd gekregen om hun gedrag aan te passen aan de nieuwe regels. Gedurende die periode heeft de UCI er alles aan gedaan om de renners en alle betrokken partijen te sensibiliseren. Deze regels zijn uitgewerkt in overleg met alle partijen en zijn nadien unaniem goedgekeurd. Het plan eist een voorbeeldig gedrag van de renners in het belang van het imago van de sport.”

Tot zover de Internationale Wielerfederatie. De renners zijn duidelijk een andere mening toegedaan en ook de rennersvakbond CPA dringt aan op vernieuwd overleg. Staf Scheirlinckx, ex-prof en CPA-vertegenwoordiger in België: “We vragen op zijn minst straffen in verhouding tot de gepleegde feiten. Iemand uit koers nemen is iemand zijn recht op arbeid ontnemen. Het enige wat ik momenteel kan zeggen, is dat we achter de schermen bezig zijn met de zaak.”

LEES OOK. Michael Schär, antiheld van de Ronde, is blij met vele steunbetuigingen na uitsluiting: “We hebben een gevoelige snaar geraakt”

 

(gvdl)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten