Duitse bond wil niet weten van ontslag van bondscoach Löw: “Is uitermate gemotiveerd voor zijn laatste toernooi”

Bron © BELGA

Foto: ISOPIX

De Duitse voetbalbond (DFB) neemt niet in overweging om Joachim Löw vroeger te vervangen na de desastreuze 1-2 nederlaag in eigen huis tegen Noord-Macedonië in de kwalificaties voor het WK 2022 in Qatar. Het was het eerste verlies in een WK-voorronde in 20 jaar.

“De teleurstellende partij tegen Noord-Macedonië verandert niets aan ons tijdsschema”, gaf DFB-voorzitter Fritz Keller dinsdag te kennen aan Bild. “Vooral omdat we van meet af aan duidelijk hebben aangegeven dat we een nieuwe bondscoach zullen hebben tegen de tijd dat de WK-kwalificaties hervatten in september.”

In maart liet Löw reeds weten dat hij het Duitse nationale team verlaat na het EK van komende zomer. Hij staat al sinds 2006 aan het roer bij Die Mannschaft, met eindwinst op het WK van 2014 in Brazilië als uitschieter.

Ook Oliver Bierhoff, algemeen directeur van de DFB, blijft Löw steunen. “Löw heeft de capaciteiten en de ervaring om het team succesvol te leiden tijdens het EK. Hij is uitermate gemotiveerd om van zijn laatste toernooi als bondscoach een succes te maken.”

Duitse bond wil niet weten van ontslag van bondscoach Löw: “Is uitermate gemotiveerd voor zijn laatste toernooi”
Foto: ISOPIX

Sinds Löw zijn vertrek aankondigde, staat Bierhoff in contact met verschillende kandidaat-opvolgers en hun entourages. “De komende weken zullen we de gesprekken opnieuw aanknopen. Mijn plan is om een opvolger voor te stellen aan het Uitvoerend Comité van de DFB wanneer het EK op gang komt.”

Bierhoff kwam ook nog even kort terug op de wedstrijd tegen Noord-Macedonië. “Natuurlijk mogen we die match nooit verliezen. Een gebrek aan kansen, geslepenheid en frisheid leidden ertoe dat we het laken niet naar ons toe trokken. We hebben het onheil op een onnodige manier over ons afgeroepen.”

Door Maarten Delvaux