Herman Brusselmans (63) klaar voor kinderen met Lena (29): “Als ik die 10, 15 jaar bij mij kan hebben, zou dat al mooi zijn”

Herman en Lena op de MIA’s in 2019 Foto: carlo coppejans

“Als we nu een kind krijgen, zal ik er niet meer zijn tot die veertig is. Maar als ik die tien, vijftien jaar bij mij kan hebben, zou dat al mooi zijn.” Herman Brusselmans (63) is klaar voor gezinsuitbreiding met zijn Nederlandse vriendin Lena (29). Vanavond getuigt hij in Kat zonder grenzen op Play4 ook over het leeftijdsverschil tussen hen.

“We leerden elkaar kennen recht voor mijn deur. Ik had in een interview eens gezegd dat ik single was en zij vond het niet kunnen dat een man zoals ik vrijgezel was. Dus waagde ze haar kans en wachtte ze voor mijn deur tot ik buitenkwam. Dan vroeg ze of ik met haar iets wou gaan drinken”, vertelt Herman Brusselmans aan de tafel in Kat zonder grenzen. Ondertussen is hij al ruim vijf jaar samen met de 34 jaar jongere Lena en stilaan beginnen ze aan kinderen te denken. “We hebben zelfs al namen bedacht: Kwik voor een jongen en Pix voor een meisje.”

Lena wil heel graag kinderen met haar partner en Brusselmans lijkt ook te beseffen dat het nu of nooit is. “Als we nu een kind krijgen, ga ik niet meer leven tot die veertig is. Maar als ik het kind tien, vijftien jaar bij mij kan hebben, zou dat mooi zijn.” De schrijver zegt zelf dat hij voor zijn relatie met Lena nog nooit echt aan kinderen had gedacht. “Dat komt omdat ik in mijn carrière veel gewerkt heb. Ik werkte dan vooral ’s nachts, dus toen had ik geen tijd voor kinderen. Maar ook mijn ex-partners hadden geen uitgesproken kinderwens, dus is het er tot nu toe nog niet van gekomen.”

LEES OOK. Herman Brusselmans (62): “Dit is een relatie waarvan ik hoop dat het mijn laatste is” (+)

Niet vanzelfsprekend

Bart Kaëll zegt aan tafel bij Kerkhofs dat hij vindt dat ze als drukbezette mensen niet op de juiste plaats zitten om aan kinderen te beginnen. Brusselmans ziet dat anders, vertelt hij ons: hij zou een deel van zijn vak opgeven voor een kind. “Vroeger had ik het doel om twee boeken per jaar te schrijven. Naarmate ik ouder word, heb ik minder die drive om nog zo veel te publiceren. Ik schrijf nog heel graag en heb nog genoeg werk met onder andere columns, maar als er in de toekomst een kind komt, zou ik eerder een boek per twee jaar schrijven.”

Brusselmans geeft toe dat het voor hem niet vanzelfsprekend is om kinderen te krijgen. Hij steekt het niet onder stoelen of banken dat hij last heeft van erectieproblemen. “Ze zeggen altijd dat mannen kinderen kunnen krijgen tot hun tachtigste, maar dat is niet voor iedereen waar. Door mijn hele leven lang intensief te roken heb ik erectieproblemen. Naast het gebruik van een pilletje om een erectie op te wekken hebben wij een normaal seksleven”, zegt hij. ”Lena en ik vinden het wel belangrijk om de zwangerschap op natuurlijke wijze tot stand te laten komen”, vertelt hij ons. “Er zullen dus geen fertiliteitsbehandelingen aan te pas komen.”

LEES OOK. Margriet Hermans over de vrije liefde in ‘Kat zonder grenzen’: “Soms kwam ik ’s nachts niet thuis bij mijn partner” (+)

Kat zonder grenzen, vanavond om 21.35 uur op Play 4.

Door Imani Verstappen
AANGERADEN