In laatste ‘Don’t worry be happy’ wordt verzoek van overleden Els ingewilligd: “Ze wist dat het einde naderde”

In de laatste aflevering staat het afscheid van Els Oudertis, matriarch van de Davidsons, centraal. 

In de laatste aflevering staat het afscheid van Els Oudertis, matriarch van de Davidsons, centraal. ©  VT4

Het doekt valt alweer over Don’t worry be happy. In de laatste aflevering van het tweede seizoen staan de Davidsons centraal. De familie met elf kinderen is er al sinds de start van het programma bij. Els, de matriarch van de familie, overleed vorig jaar evenwel aan kanker. Woensdagavond is haar afscheid te zien. Want daar stónd ze op.

Tom Vets & Wout Desmytere

Er was Floris, wiens idee van een zondags maal bestaat uit pedigree met frieten. Er was Fons Oerlemans, zeereiziger en avonturier. Er waren de broers Louis en Hubert. En tijdens de opnames van het tweede seizoen van Don’t worry, be happy ging Peter Boeckx opnieuw langs bij de Davidsons, het nieuw samengesteld gezin met elf kinderen. Die naam hebben ze te danken aan hun voorliefde voor de gelijknamige motoren. Een van hun kinderen heet zelfs Harley Davidson.

In de laatste aflevering woensdagavond staat het afscheid van moeder Els Oudertis centraal. Doorheen het seizoen was al te zien hoe ze omging met de diagnose van slokdarmkanker, die zich ook een weg naar haar buik baande. Els stierf op 4 juli 2020. Ze was toen 49 jaar. Ze stond erop dat haar afscheid verwerkt werd in de reeks.

LEES OOK. Moeder Els (49) van de Davidsons uit ‘Don’t worry be happy’ overleden aan kanker

“De laatste twee weken lag ze in het ziekenhuis van Herentals”, zegt haar man Eddy Peirsman (56). “Ik sliep er in de zetel. Ze was te verzwakt om nog naar huis te gaan. Ze wist dat het einde naderde. Ze wou ook niet meer eten. De laatste dagen kreeg Els morfine. Ze had af en toe nog heldere momenten. Op vrijdagavond hebben we nog zitten te lachen en zwanzen. Daar had ze veel deugd van. Om 2.30 uur die nacht is ze in haar slaap gestorven. Sindsdien ben ik elke nacht wakker op het uur dat ze is heengegaan.”

LEES OOK. Eddy uit ‘Don’t worry be happy’ in de problemen na overlijden van Els: “Veel beloftes gedaan” (+)

Aangeboden door onze partners

Lees ook