Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwt voor gladde wegen

 

 ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Bron: vrt

Het kan woensdagochtend opnieuw gevaarlijk glad zijn op de baan, daarvoor waarschuwt het Agentschap Wegen en Verkeer. “Opvallend drukker dan anders”, zegt het Verkeerscentrum

Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft afgelopen nacht in totaal 900 ton strooizout verspreid op de wegen. Maar de avondklok blijkt een negatief effect te hebben op onze wegen, blijkt nu. “De strooiwagens reden wel uit gisteravond, maar door de avondklok is er minder volk op de baan en raakt het zout minder goed verspreid en is het dus minder effectief”, zegt woordvoerder Veva Daniels op VRT Nieuws.

LEES OOK. Van zon naar sneeuw in april: krijgen we nog ‘mooi weer’ deze paasvakantie? (+)

Afgelopen nacht waren er alleszins meer incidenten op de baan. “Voor een nacht en ochtend in de paasvakantie in coronatijden was het vrij druk in onze controlekamer”, zegt woordvoerder Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. Er gebeurden verschillende ongevallen maar meestal zonder zware gevolgen. Of al die incidenten te wijten zijn aan de sneeuwval en gladde wegen, kan het verkeerscentrum niet zeggen. “Maar het is wel drukker dan anders.”

De gladheid zorgde in Zelzate wel onmiddellijk voor problemen. Op de E34 richting Antwerpen ter hoogte van afrit 13 Zelzate Oost, gingen er verschillende vrachtwagens slippen en botsten ze met elkaar. Er vielen geen gewonden maar de weg was rond 6.30 uur wel nog steeds versperd.

Om 9.30 uur gebeurde er ook een zwaar ongeval op de E19 ter hoogte van Mechelen. De oprit, aan het einde van de R6, is afgesloten richting Brussel en het Battelcomplex. Het verkeer richting Brussel moet omrijden via de afrit Rumst.

Woensdagvoormiddag trekt er overigens nog een sneeuwzone over het noorden van ons land en later over het oosten. Rond de middag gaat de sneeuw richting Duitsland. Daarna vallen vooral over het noorden en oosten nog enkele voorjaarsbuien terwijl het elders meestal droog blijft met zonnige perioden.

 (nba)

LEES OOK

Nu in het nieuws