Van supportersinspraak gesproken: Jumbo-Visma-fans beslissen mee in welk truitje Primoz Roglic Tour rijdt

Foto: ISOPIX

Vanwege de gelijkenissen tussen het reguliere shirt van Team Jumbo-Visma en de gele leiderstrui in de Ronde van Frankrijk, hebben de organisatie van de Tour en de UCI het team verzocht om met een aangepast shirt aan de start te verschijnen. Daarom doet de Nederlandse ploeg nu beroep op zijn fans om een nieuw shirt te kiezen.

Samen met partner AGU zijn drie designs gecreëerd. Fans en wielerliefhebbers kunnen vanaf 7 april tot en met 15 april hun stem uitbrengen op hun favoriete shirt via onsshirt.teamjumbovisma.nl.

De fans staan overigen szelf centraal in het design. Op alle drie de shirts is namelijk plek gereserveerd voor de namen van de fans. Die plek kunnen ze bemachtigen door tussen 19 en 28 april het verkozen shirt aan te schaffen.

Van supportersinspraak gesproken: Jumbo-Visma-fans beslissen mee in welk truitje Primoz Roglic Tour rijdt
Foto: Jumbo-Visma

Richard Plugge: “Negen in plaats van acht renners”

Richard Plugge, algemeen directeur van Team Jumbo-Visma: “Sinds de vorige editie van de Tour de France zijn we in gesprek met de organisatie ASO. Uit respect voor de gele trui wilden wij en onze hoofdsponsors Jumbo en Visma meedenken om ons shirt aan te passen. Daarmee kwamen we voor een behoorlijke uitdaging te staan. We hebben dit aangegrepen als een kans om alle wielerliefhebbers als nooit tevoren bij onze ploeg te betrekken. Zo staat de ‘negende’ man met ons team van acht renners aan de start in Brest.”

AANGERADEN