Loïc Van Impe gaat de strijd aan met beste chef-koks van het land in ‘Loïc tussen 2 vuren’

Foto: VTM

In Loïc tussen 2 vuren zal Loïc Van Impe elke week uitgedaagd worden door een Bekende Vlaming om hun lievelingsgerecht te maken. Elke zondag gaat hij een kookbattle aan tegen andere chef-koks. “Dit is Zot van koken maal twee”, zegt hij.

De 28-jarige tv-kok Loïc Van Impe, bekend van Loïc: Zot van koken, krijgt een nieuw kookprogramma op VTM. Vanaf 18 april gaat hij in Loïc tussen 2 vuren elke zondag de strijd aan tegen een andere chef-kok om het beste gerecht klaar te maken. Onder anderen Nicolas Misera, chef bij AIRrepublic in Cadzand, Bart Desmidt van tweesterrenrestaurant Bartholomeus op de dijk van Knokke-Heist en njam!-chef Peppe Giacomazza nemen het op tegen Van Impe.

Jens Dendoncker, Andy Peelman, Tinne Oltmans en nog andere BV’s komen langs en verwachten hun lievelingseten voorgeschoteld te krijgen. De chefs krijgen 30 minuten de tijd om het gerecht klaar te maken, en tijdens het koken krijgen ze tips over de identiteit van de gast. De chef die als eerste raadt voor wie ze koken, krijgt een extra tip om het gerecht nog meer naar de smaak van de gast te maken. De BV mag beslissen wie het gerecht het beste klaarmaakte, de verliezer moet de afwas doen.

“Dit is Zot van koken maal twee”, zegt Van Impe over het nieuwe programma. “Zot omdat ik het elke week opneem tegen een van de beste chefs van België en omstreken. En omdat we op 30 minuten het lievelingsgerecht moeten klaarmaken van een voor ons onbekende Vlaming. Ik heb er heel veel zin in.”

Loïc tussen 2 vuren, vanaf 18 april elke zondag om 18.20 uur op VTM.

Door Imani Verstappen
AANGERADEN