Dimitri van den Bergh haalt uit tegen Glen Durrant en pakt tweede zege in Premier League darts

Foto: ISOPIX

Dimitri van den Bergh heeft uitgehaald in zijn derde wedstrijd in de Premier League darts. De Belg klopt de Engelsman Glen Durrant met een knappe 0-7. Van den Bergh gooide drie 180’s tegen de ex-wereldkampioen en komt voorlopig alleen aan de leiding.

Na een matige eerste leg, die met dubbel vier werd gewonnen door Van den Bergh, brak de 26-jarige Antwerpenaar door de darts van Durrant. De “Dreammaker” prikte in leg drie met bullseye een 82 uitworp weg. Durrant kon geen vuist maken en zag de World Matchplay-kampioen met een 129 uitworp, andermaal met bullseye, een 4-0 voorsprong nemen.

Durrant, de regerende kampioen, moest nu het spel ondergaan. Van den Bergh won ook de volgende drie spelletjes waarmee hij een 7-0 overwinning boekte. De tweevoudige jeugdwereldkampioen wierp een gemiddelde van 93.94 per drie darts en lukte hij 38.89% van zijn uitworpen.

De beslissende worp:

“Dit had ik nooit verwacht”, liet Van den Bergh weten. “Glenn is een grote naam in de dartswereld die momenteel een mindere periode kent. Een 7-0 overwinning is belangrijk voor de Order of Merit (Premier League klassement). Ik probeer gewoon alle dagen mijn beste darts te spelen en ik onderschat niemand.”

Na drie speeldagen delen Clayton, Van den Bergh en Van Gerwen de leidersplaats met vijf punten. Aspinall staat vierde met vier punten. Van den Bergh neemt het donderdag op tegen de Schot Peter Wright (PDC-3), de wereldkampioen van 2020.

De Welshman Jonny Clayton (PDC-18), die in de laatste wedstrijd van de derde speeldag de Portugees José de Soussa (PDC-15) met 7-3 versloeg, prikte in de achtste leg met negen pijltjes de 501 punten weg, goed voor een 9-darter.

De 3-0 voorsprong na een knappe ‘bullseye finish’:

Alweer een ‘bullseye finish’ van Dancing Dimi bij de 4-0:

Uitslagen Premier League Night 3, Milton Keynes.

Michael van Gerwen (Ned/2) - Rob Cross (Eng/5) 7-3

Glen Durrant (Eng/12) - Dimitri Van den Bergh (Bel/9) 7-0

Peter Wright (Sch/3) - Gary Anderson (Sch/6) 7-4

Nathan Aspinall (Eng/10) - James Wade (Eng/4) 7-4

Jonny Clayton (Wal/18) - José de Sousa (Por/15) 7-3

AANGERADEN