Roeselare hijst zich op 1-1 na vlotte zege in Maaseik

 

 ©  Dick Demey

Knack Roeselare zit weer helemaal in de titelrace. In het Maaseikse hol van de leeuw won het finale nummer twee met droge 0-3-cijfers. Het wiste zo haar 1-0-achterstand uit, alles is dus weer te herdoen. Zaterdag volgt een nieuwe Clásico op Schiervelde.

Lars Aussems en Rob Kwanten

Na de thuisnederlaag van afgelopen weekend was het nieuwsgierig uitkijken naar de Roeselaarse line-up. Coach Vanmedegael voerde uiteindelijk één wijziging door in zijn startopstelling. Toptalent Mathijs Desmet kreeg nu wel de voorkeur op Andreas Fragkos, die in finale nummer één wel gedeeld topscorer werd. Na een evenwichtige openingsfase nam Knack vanaf halfweg het heft stevig in handen. Het omgekeerde scenario van vorige zaterdag dus. Bij Roeselare kwam nu zowat iedereen vlotjes tot scoren. Voor Maaseik waren het vooral Maan en Cox die de kastanjes uit het vuur moesten halen, maar dat volstond niet. Serverend zou Maaseik nooit hetzelfde hoge niveau van in de eerste finale halen. Ook receptioneel en defensief verliep het bij momenten moeizaam.

Oerdegelijk Roeselare

Thuiscoach Joel Banks probeerde het tij te keren met enkele wissels en captain Jelte Maan trachtte geregeld om het vuur erin te jagen, maar Greenyard had simpelweg niet de gewenste topdag. Een oerdegelijk Roeselare, met een sterke Coolman in het midden, profiteerde dan ook optimaal. In set twee was het Desmet die uiteindelijk het verschil maakte. Met moneytime in zicht knalde hij een aantal keer knap binnen en bedankte hij Vanmedegael voor het vertrouwen: 0-2. Knack zat nu op rozen en behield ook nadien de controle.

Maaseik wilde wel, maar vond geen oplossingen. Spannend werd dan ook niet meer. De bezoekers roken bloed en gaven de touwtjes niet meer uit handen. Greenyard, met Javad geregeld aan de pas, probeerde het wagonnetje aan te haken maar kreeg de kloof niet gedicht. Stahl werkte nog één matchbal weg, maar bij de tweede was het bingo. Coolman maakte het af voor maar liefst 0-3. De West-Vlamingen zetten zo de scheve situatie recht en delen op hun beurt ook een tik uit aan Maaseik. Opvallend: het was dus wéér de uitploeg die aan het langste eind trok. Bij 1-1 is alles te herdoen in deze titelstrijd. Zaterdag volgt op Schiervelde finale nummer drie.

Sets: 21-25, 23-25, 21-25.

Maaseik: Martinez, McCluskey, Maan, Stahl, Verhees, Cox, libero: Dronkers. Vielen in: Esfandiar, Kindt, Javad, Espeland.

Roeselare: Tuerlinckx, D’Hulst, Coolman, Verhanneman, Desmet, Fasteland, libero: Deroey. Vielen in: Ahyi, Depovere, Van Schie.

Lees ook

Nu in het nieuws