Is Wilco Kelderman de grootste pechvogel in het profpeloton? Nederlander moet alweer opgeven na val

 ©  Eurosport

Bron: De Telegraaf

Hij brak al drie keer zijn rechtersleutelbeen, twee keer zijn linkerwijsvinger, een nekwervel en nog veel meer. En de lijdensweg van Wilco Kelderman is nog lang niet voorbij: de 30-jarige Nederlander van BORA-hansgrohe kwam in de Ronde van het Baskenland opnieuw zwaar ten val en moest opgeven.

Wilco Kelderman kwam vlak voor de voet van de slotklim in de derde etappe ten val. Hij ging samen met de Canadees Michael Woods onderuit bij het nemen van een bocht in een straat, waar ook auto’s langs de weg stonden geparkeerd. Hij stond op dat moment negende in de stand, op amper 40 seconden van leider Primoz Roglic. Hij liep verwondingen op aan zijn hoofd, jukbeenderen, oorschelp en liep ook nog enkele schaafwonden op.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Er lijkt geen einde te komen aan de pech van de Nederlander, die overigens net over de grens in België woont. Een dag eerder was hij ook al tegen de vlakte gegaan maar kon ondanks schaafwonden aan de hand kon hij toen nog verder. Kelderman was zich klaar aan het stomen voor de Ardense klassiekers, de Dauphiné en later de Tour de France.

Aangereden op stage

En het was niet de eerste val van Kelderman dit seizoen. Tijdens het trainingskamp van zijn ploeg afgelopen januari in Italië werd de renner aangereden door een auto die uit een zijstraat kwam: “Ik zag de auto aankomen, maar had niet eens tijd om te remmen. Het was eng en het ging allemaal heel erg snel.” Hij liep daarbij een hersenschudding en een wervelbreuk op en kon pas in maart zijn eerste koers rijden. Hij vierde zijn rentree met de vijfde plaats in de Ronde van Catalonië.

Heel zijn carrière werd de grote belofte al gefnuikt door pech: hij brak al drie keer zijn rechtersleutelbeen, twee keer zijn linkerwijsvinger, een nekwervel en nog veel meer… In de Tour van 2015 sukkelde hij met rugklachten en in de Giro d’Italia van 2017 viel hij als luxeknecht van Tom Dumoulin letterlijk uit nadat hij door een motard van de fiets werd gereden. De Vuelta van dat jaar zou zijn beste ronderesultaat worden met een vierde plek, maar die grote vis die hem werd toegedicht blijft maar uit. Vorig jaar verloor hij in de voorlaatste rit immers de roze trui in de Giro toen hij Tao Geoghegan Hart en zijn ploegmaat Jai Hindley bergop niet kon volgen, al was er ook kritiek op de ploegentactiek van Team Sunweb.

“Ik voel soms mijn eigen limiet niet en wil dan te graag”, blikte hij zelf al eens terug op de pech die hem lijkt te achtervolgen.

 (vml)

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen

Meest gelezen uit de buurt