Trainingsmakkers Vanhoof en Frison likken hun wonden na zware val aan 60 km/u: “Even mottig en groggy”

Frederik Frison. © BELGA

Jasper Philipsen juichte in Schoten, maar vloekte snel toen hij hoorde dat zijn trainingsmakker Ward Vanhoof zwaar gevallen was in de Scheldeprijs.

“Het gebeurde al na 25 kilometer”, zegt de renner van Sport Vlaanderen-Baloise uit Mol. “Een fikse smak, want we reden toen 60 km/u. Ik voelde mij even mottig, maar de schade valt mee: overal schaafwonden en een gezwollen knie, maar gelukkig geen breuken. Ik was nog lucide genoeg om op tv Jasper te kunnen zien winnen. Een mooi einde van een klote-dag, al heb ik meer geluk gehad dan Frederik Frison. Dat zag er echt niet goed uit.”

De renner van Lotto-Soudal uit Geel behoort niet tot het groepje van De Pannenkoeken, maar komt Philipsen en Vanhoof wel eens tegen op training. Frison zal donderdag niet present tekenen langs het Albertkanaal, want hij moest wegens een hersenschudding een nacht in het ziekenhuis van Goes blijven ter observatie. “Ik ben vrij groggy en heb diverse schaafwonden in het gezicht. Ik ben ook gehecht moeten worden aan de binnenkant van mijn mond, maar mag blij zijn dat ik geen breuken heb opgelopen”, aldus Frison.  (bvc)

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt