Fabio Jakobsen maakt zijn comeback in Ronde van Turkije: “We bekijken het dag per dag”

Bron © BELGA

Foto: Pim Ras fotografie

Het nieuws hing al een hele tijd in de lucht en werd donderdag officieel bevestigd door Deceuninck-Quick Step in een persbericht: Fabio Jakobsen zal in de Ronde van Turkije (2.Pro), die loopt van 11 tot 18 april, zijn wederoptreden in het wielerpeloton vieren.

De 24-jarige Nederlander viel op 6 augustus vorig jaar zwaar in de Ronde van Polen. Na de valpartij werd hij twee dagen in een kunstmatige coma gehouden. Hij liep een hersenkneuzing op, kreeg 130 hechtingen in zijn gezicht, hield maar één tand over en brak stukken bot van zijn kaken af. Na acht maanden revalideren is de spurter opnieuw klaar om wedstrijden te rijden.

“We zijn blij om Fabio weer bij het team te hebben”, aldus ploegleider Rik Van Slycke. “Hij was al bij ons op het wintertrainingskamp, maar dit is toch nog anders. We zijn blij om te zien dat de vooruitgang die hij de afgelopen maanden heeft geboekt hem hier heeft gebracht. Het behoeft geen betoog dat het belangrijkste voor hem zal zijn om dag per dag te bekijken, zijn ritme terug te vinden en rustig terug te keren na de lange pauze die hij had.”

Ook Cavendish voor de sprint

Het is afwachten of Jakobsen zich in Turkije meteen al opnieuw zal mengen in de sprints. De Nederlander won in 2019 een rit in Turkije. In vijf van de acht etappes van deze editie lijken de sprinters aan zet. Deceuninck-Quick Step nam in zijn selectie ook Mark Cavendish, woensdag nog derde in de Scheldeprijs, op. De Brit won in het verleden al zeven ritten in de Ronde van Turkije. De Nieuw-Zeelander Shane Archbold en de Colombiaan Alvaro Hodeg zijn ook snel. Iljo Keisse en Stijn Steels gaan mee in steun. Ook Keisse won in het verleden al eens een rit in Turkije.

“Deze Ronde van Turkije heeft veel etappes die in een massasprint zouden moeten eindigen en daar kijken we naar uit”, vervolgt Van Slycke. “Er zal dus wel een kans zijn voor onze snelle jongens.”

AANGERADEN