Bekritiseerde “The Social House” neemt even pauze: “Niet onze bedoeling mensen te kwetsen”

Bron: BELGA

De internetreeks “The Social House”, waarin bekende Vlaamse influencers een tijdje samenleven in een vakantiehuis, neemt een pauze. Na kritiek en het vertrek van een van de jongeren zal er twee dagen geen content worden gepubliceerd. Dat meldt het productiehuis Wunderbaar.

Woensdag maakte influencer Flo Windey bekend dat ze uit het programma stapt. Ze verwees naar het gebrek aan diversiteit. “Ik probeer al effe om diversiteit en inclusiviteit in de media aan te pakken. Om beter te doen. En dit was duidelijk geen juiste representatie daarvan”, schreef ze op Twitter.

Ze erkende ook dat de timing van het project ongelukkig was. Nogal wat jongeren vonden het fout dat de influencers met acht in een huis leuke dingen deden, wat zij door de coronamaatregelen niet kunnen doen. “De coronacrisis weegt op alle jongeren en het was insensitive van mij om daar niet langer bij stil te staan”, aldus Windey.

LEES OOK. Met zijn achten in een huis in ‘The social house’ in coronatijd? Plan voor extra volgers levert populaire influencers vooral kritiek op (+)

Coronaregels voor tv-producties

De makers legden uit dat ze de coronaregels voor tv-producties volgen, zoals bij tv-programma’s als “Big Brother”, maar drukken nu toch op de pauzeknop om bij te sturen. De influencers blijven in het huis, maar er zullen donderdag en vrijdag geen nieuwe afleveringen van “The Social House” worden gepubliceerd op YouTube.

“Het is natuurlijk nooit onze bedoeling geweest om mensen te kwetsen. Als dat toch gebeurd zou zijn, dan willen we ons daarvoor verontschuldigen”, zegt het productiehuis in een schriftelijke reactie. “Achter de schermen nemen we voldoende tijd om ons nog beter te laten adviseren en verder voor te bereiden.”

De makers zeggen onder meer gesprekken te zullen voeren met experts over corona, mentaal welzijn bij jongeren en diversiteit. Onderwerpen en opdrachten worden geëvalueerd om “nog meer maatschappelijk relevant” te zijn. “We voeren reeds gesprekken om onze redactie en research verder uit te breiden”, klinkt het. Het is ook de bedoeling om buiten het huis in kleinere groepjes te werken.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten