Dominique Deruddere vertelt het levensverhaal van Arno: “Moeilijk, omdat het over een zieke vriend gaat”

 

 ©  Canvas

Vanaf 20 april is op Canvas een driedelige docureeks over Arno te zien. Regisseur Dominique Deruddere – die eerder ook al de camera richtte op Will Tura – brengt in Charlatan het levensverhaal van de Brusselse zanger.

Imani Verstappen

De Oostendse Brusselaar Arno Hintjens (71) maakt al ruim een halve eeuw muziek. Daarbij zijn nummers als O la la la c’est magnifique (van TC Matic) en Les yeux de ma mère in het collectief geheugen gegrift. In de driedelige docureeks over de zanger, genoemd naar zijn album Charlatanuit 1988, vertelt hij nu zijn levensverhaal. Hij krijgt daarvoor hulp van enkele vrienden: zo is zijn vroegere buurman Dominique Deruddere regisseur en draaft Josse De Pauw op als verteller.

LEES OOK. In het coronajaar vocht Arno tegen kanker: “Afkicken van het podium viel me zwaarder dan die ziekte” (+)

Met de Canvas-reeks wil Dominique Deruddere een andere kant van Arno laten zien. Zoals hoe hij als kind de grote fantasie en het talent om te dromen erfde van zijn grootmoeder Marie-Louise. Hoe een jonge Arno een goedbetaalde job in de horeca liet liggen om op een podium te staan en hoe hij van TC Matic een buig of barst-project maakte. Deruddere toont wie Arno is in zijn kwetsbaarste vorm en vooral ook hoe anderen hem zien.

“Ik heb het er soms moeilijk mee gehad, omdat het over een vriend gaat die ziek is”, zegt Deruddere, die in de jaren 80 dik bevriend raakte met de zanger in het Brusselse nachtleven. Arno werd eind 2019 getroffen door pancreaskanker. In de reeks wordt ook besproken hoe hij en zijn entourage omgaan met de diagnose en zijn strijd tegen kanker. Zelf ziet Arno de docureeks als zijn testament.

LEES OOK