Staking in Brusselse gevangenissen van Vorst, Sint-Gillis en Berkendael

Bron © BELGA

Er wordt vanaf 22 uur gestaakt in de Brusselse gevangenissen van Vorst (foto), Sint-Gillis en Berkendael Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Er wordt donderdagavond vanaf 22 uur gestaakt in de Brusselse gevangenissen van Vorst, Sint-Gillis en Berkendael. Dat melden de vakbonden en bevestigt het Gevangeniswezen.

Het personeel van de penitentiaire inrichtingen protesteert tegen de onderbezetting. Volgens de vakbonden zijn er grote rekruteringsproblemen en zijn de bewakers uitgeput.

Het Gevangeniswezen betreurt de staking, en wijst erop dat er volop aanwervingen lopen voor de gevangenissen, en dat op korte termijn mensen zullen starten. Dat is ook gemeld aan de vakbonden, klinkt het. “We betreuren dat ze overgaan tot een staking ondanks de inspanningen vanuit het Gevangeniswezen”, aldus woordvoerster Kathleen Van De Vijver.

Donderdagnacht zou normaal voldoende personeel moeten aanwezig zijn om de werking te verzekeren. Vrijdag zou de stakingsbereidheid erg groot zijn, en zal volgens het Gevangeniswezen dan ook beroep worden gedaan op ondersteuning door de politie.

AANGERADEN