Angèle blijft filmrollen scoren: zangeres ook te zien in nieuwe Asterix-film

Angèle, binnenkort Falbala. ©  rr

Het is Angèle menens met haar filmplannen. Nadat ze eerder al een rol versierde in de musical Annette, werd gecast voor de serie La flamme en haar stem leverde aan Toy story 4, speelt de Belgische zangeres nu ook mee in de 65 miljoen dure Asterix en Obelix-film L’empire du milieu.

In de muziekwereld rijgt ze de hits aan elkaar, sprokkelt ze vrolijk prijzen en werkt ze samen met internationale artiesten zoals Dua Lipa. Maar Angèle Van Laeken (25) heeft duidelijk nog meer in haar mars. Ze exploreert de jongste tijd ook volop haar acteermogelijkheden en met een rol in L’empire du milieu mikt ze duidelijk hoog. De vier vorige films rond de striphelden Asterix en Obelix waren telkens grote producties die een ruim publiek wisten te bekoren.

LEES OOK. “Toeval speelt een rol, maar dat is niet het belangrijkste”: waarom alle sterren met Angèle willen samenwerken (+)

In de nieuwe Franse film zal Angèle de blonde schone Falbala spelen, een rol die eerder werd vertolkt door Laetitia Casta. De opnames zouden binnenkort van start gaan nadat het draaien al enkele keren werd uitgesteld wegens de coronapandemie. Oorspronkelijk zou er ook in China worden gefilmd, maar die scènes zijn nu vervangen door studio-opnames in Frankrijk.

Geen Depardieu, wél Ibrahimovic

Angèle verkeert in L’empire du milieu in bekend Frans gezelschap. De Franse topper Guillaume Canet neemt niet alleen de rol van Asterix op zich, hij zal de film meteen ook regisseren. Gilles Lellouche wordt Obelix en dat is best opvallend. In alle vorige films droeg Gérard Depardieu de blauw-wit gestreepte broek van de kolos die als kind in de toverdrank viel. Wellicht hebben de incidenten rond Depardieu – zoals een beschuldiging van verkrachting – de makers van de film naar een andere acteur doen uitkijken.

LEES OOK. Amper 22 en al 800 miljoen streams: de nieuwe Angèle heet Moli (+)

Voorts spelen ook de Franse sterren Marion Cotillard en Vincent Cassel rollen in de nieuwe film, net als... Zlatan Ibrahimovic. De Zweedse voetballer die voor AC Milan speelt, krijgt de rol van de Romeinse soldaat Antivirus.

Wanneer Astérix et Obélix: L’empire du milieu precies uitkomt, staat nog niet vast, maar het wordt alleszins iets voor 2022. (jdr)

Aangeboden door onze partners

Lees ook