Futsal-Duivels zetten thuis groepsleider Italië opzij in kwalificatiematch voor EK 2022

Bron © BELGA

Foto: JEFFREY GAENS

De Belgische nationale futsalploeg heeft donderdag in Luik zijn vijfde wedstrijd in de tweede kwalificatiefase voor het EK 2022 gewonnen. Tegen de ongeslagen en al geplaatste groepsleider Italië werd het 5-4 (rust: 3-2).

Diniz Pinheiro (2.), Marvin Ghislandi (4.) en Omar Rahou (9.) zorgden in de Country Hall voor de Belgische goals in de eerste helft. Carmelo Musumeci (5.) en een eigen doelpunt van Ahmed Sabati (19.) zetten de Italianen op het scorebord.

In de tweede periode diepte Leo (28., 30.) de voorsprong van de Belgen uit tot 5-2. Eduardo Alano (32.) en Musumeci (36.), met zijn tweede, milderden nog voor Italië maar dichter kwamen de bezoekers niet.

Vorige maand speelden beide teams nog tegen elkaar in het Italiaanse Prato. Het werd toen 4-1. België opende in groep 7 met een 3-3 gelijkspel in Luik tegen Finland. Daarna volgden een zege (6-2) en een nederlaag (4-3) tegen Montenegro. Op 13 april volgt nog een laatste duel in en tegen Finland.

België staat tweede in zijn poule met 7 punten. Italië is met 12 punten al zeker van kwalificatie. Finland is derde met 4 punten, Montenegro (3 punten) sluit de rij. Vrijdagavond staat Montenegro-Finland op het programma.

De winnaars van de acht kwalificatiepoules en de beste zes runners-up plaatsen zich voor de eindronde. De twee andere tweedes spelen een barrageduel voor het laatste ticket. Nederland is als organiserend land automatisch gekwalificeerd voor het EK, dat zal plaatsvinden van 19 januari tot 6 februari 2022 in Amsterdam en Groningen

AANGERADEN