Hoe zou het zijn met... André Greipel? Duitser mikt in Ronde van Turkije op een twaalfde ritzege

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Bron: BELGA

Het is stil geworden rond André Greipel. De 38-jarige sprinter gaat zondag in de Ronde van Turkije (2.Pro) van start met als doelstelling een twaalfde ritzege behalen. Het is zijn eerste deelname in Turkije sinds 2016, zijn eerste voor Israel Start-Up Nation.

André Greipel telt 156 profzeges op zijn palmares. Behalve een ritoverwinning in de Tropicale Amissa Bongo in Gabon staat de Duitser droog sinds mei 2018. De 38-jarige Duitser is momenteel met elf etappeoverwinningen wel recordhouder in de Ronde van Turkije. In de 56e editie van de rittenkoers lijken vooraf zes mogelijkheden voor de sprinters, en dat in acht etappes.

“We hebben hard gewerkt aan onze sprinttrein”, blikte Greipel vooruit. “Hij is nog niet geperfectioneerd, maar we weten wat we van elkaar kunnen verwachten. In Turkije krijgen we waarschijnlijk verschillende kansen in de sprint.”

In Turkije krijgt hij het gezelschap van zijn landgenoot Rick Zabel, de Oostenrijker Matthias Brändle, de Australiër Sebastian Berwick, de Israëliër Guy Sagiv, de Brit Alex Dowsett en de Italiaan Davide Cimolai.

Vorig jaar vond de Ronde van Turkije omwille van de coronapandemie niet plaats.

LEES OOK

Nu in het nieuws