Favoriete club van Robbie Williams scoort primeur in Engeland

Port Vale is vooral bekend als de favoriete club van zanger Robbie Williams. De club uit Burslem in Stoke-on-Trent speelt in de League Two, de Engelse vierde klasse, maar schreef nu wel geschiedenis.

Het heeft als enige van alle 91 ploegen die op dit moment in de eerste vier Engelse divisies spelen van alle ploegen kunnen winnen.

Port Vale is opgericht in 1876, een kleine 12 jaar dus voor de eerste Belgische club, Royal Antwerp Football Club. Topclubs als Manchester United, Arsenal en Liverpool spelen uiteraard veel minder tegen ploegen uit de tweede, derde en vierde klasse: zij moeten het dan vooral van de FA Cup hebben om ploegen af te kunnen vinken. Opvallend is dat Port Vale het zelf ook nooit tot in de eerste klasse heeft geschopt. De ploeg bestaat echter al zo lang dat iedereen er wel eens een keertje tegen moest spelen.

Momenteel staat de ploeg uit Stoke vijftiende in de League Two en dat is niet slecht. Zeker als je weet dat er 24 ploegen in die competitie zitten. Stoke City is de grootste rivaal van Port Vale.

Zanger Robbie Williams is een grote fan van de club, hij hielp mee aan het ontwerp van de shirts voor dit seizoen.

Door Strahinja Ristovic
AANGERADEN