“Het geluid van de hoeven klettert tegen de gevels. Ze kennen de juiste weg, naar de stallen waar voedsel en rust wachten”

  • “Het geluid van de hoeven klettert tegen de gevels. Ze kennen de juiste weg, naar de stallen waar voedsel en rust wachten”

Soms zijn er televisiebeelden die zich in ieders geheugen prenten. De Twin Towers, bijvoorbeeld. Ook als men het niet op het moment zelf gezien heeft: de dramatische beelden zijn vaak genoeg herhaald. Meestal weet men nog precies waar men zich op dat moment bevond. Op de redactie van Ombudsjan namelijk, een dinsdagnamiddag. De uitzending kwam in zicht en zoals altijd steeg de koorts in het toch al te warme, over­bevolkte lokaal. Ik achteraan met de rug tegen de muur, voor mij de regisseur, ­assistenten en researchers voor hun schermen. Hoog tegen de muur aan de andere kant: een televisiescherm met CNN.

De omvang van de ramp wordt pas duidelijk als de tweede Boeing 767 zich in de zuidertoren boort, we zien dat rechtstreeks gebeuren: het moment is voor altijd in mijn geheugen gegrift. We zijn getuige ...

AANGERADEN