Ritwinnaar Mikel Honoré na straf kunstje van Deceuninck-Quick-Step in Ronde van het Baskenland: “Heel speciaal om zo te winnen”

 

 ©  BELGAIMAGE

Mikel Honoré (24) heeft zijn tweede profzege beet in zijn carrière. De Deen kwam in de vijfde rit van de Ronde van het Baskenland als eerste over de meet in Ondarroa, voor zijn ploegmaat Josef Cerny. “Vooral de manier waarop we winnen, maakt het zo speciaal”, aldus de renner van Deceuninck-Quick.Step.

Bron: BELGA

“Ik ben heel blij met deze zege”, aldus de Deen. “Het is heel speciaal om zo te winnen. Ik heb er eigenlijk bijna geen woorden voor. Vandaag verdiende Josef even hard als mij om op het podium te staan. Hij was zo sterk, dit is echt ongelooflijk. De hele dag lag het tempo heel hoog in de kopgroep, op die laatste klim sprongen we dan weg en was enkel Bernard nog mee. Die moesten we nog lossen.”

Hoe werd bepaald wie van de twee mocht winnen? “We hebben dat niet echt bepaald eigenlijk, of hij of ik als eerste over de finish zou rijden, maakte niet echt uit. Dat is hoe het gegaan is”, liet hij in het midden.

Het duo was lange tijd op pad met Julien Bernard. “We moesten hem lossen”“ aldus Honoré, “want Julien is vrij snel aan de finish. Dus het plan was om iets te proberen op dat knikje. Ik viel aan en daarna hoorde ik via de oortjes dat Josef ook bij hem wist weg te rijden. En dus reden we samen naar de finish. Dat is wellicht één van de mooiste momenten die er bestaan in een carrière, samen met je ploegmaat over de finish rijden.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten