Queen was bij prins Philip toen hij stierf nadat hij zijn laatste dagen al lezend in de zon doorbracht

Koningin Elizabeth II is tot het einde bij ‘haar Philip’ gebleven. Ze zou namelijk aan zijn sterfbed gezeten hebben toen hij gisteren in Windsor Castle overleed, dat schrijft The Telegraph zaterdag. De dagen voor zijn overlijden zou de hertog van Edinburgh nog genoten hebben van de aangename lentezon.

Hoewel de medewerkers van het paleis weigeren om meer details te delen over het overlijden van de hertog, was volgens The Telegraph de toestand van prins Philip van de ene dag op de andere verslechterd. Hij zou plots donderdag “erg ziek” geworden zijn.

Onlangs verbleef de hertog nog in het ziekenhuis, volgens bronnen hebben ze hem aan zijn hart geopereerd in de hoop hem toch nog enkele maanden extra te geven. “Misschien met het oog op zijn honderdste verjaardag”, klinkt het. Maar dat zou niet hetgene zijn waar de prins van wakker lag. “Hij wilde eigenlijk gewoon in zijn eigen bed liggen en wilde niet in het ziekenhuis sterven.”

LEES OOK. Zo eert de Britse pers de “ontembare” prins Philip

Niet alleen

Eerder deze week liet het personeel weten dat de hertog “in vorm” was en nog steeds brieven schreef en las. Tijdens de warme dagen van de afgelopen weken zou Philip ook regelmatig gevraagd hebben om in de zon te kunnen zitten.

Volgens The Telegraphwas de prins niet alleen toen hij overleed en kon koningin Elizabeth bij hem zijn tot het einde. “Het is geruststellend om te weten dat hij de laatste dagen van zijn leven bij haar heeft kunnen zijn, in een huis waar hij zo van hield”, zei royaltywatcher voor The Telegraph Hugo Vicker.

LEES OOK.Prins van de uitschuivers: hoe Philip op de tenen trapte van Chinezen, vrouwen, doven en mannen met een sik (+)

Op de officiële Twitterpagina van de koninklijke familie werd vanmiddag een bericht gedeeld van de Queen waarin te lezen staat dat Philip “gewoon haar kracht was gedurende al die jaren. Wij moeten hem zo veel, meer dan hij ooit zal opeisen of ooit zal weten”. Het bericht dateert uit 1997.

Door Laurence Torck
AANGERADEN