Stoffel Vandoorne mag in Rome helemaal vooraan vertrekken

Stoffel Vandoorne bleek in de kwalificaties voor de e-Prix in Rome de concurrentie te snel af.

Stoffel Vandoorne bleek in de kwalificaties voor de e-Prix in Rome de concurrentie te snel af. © Daimler AG

Ondanks enkele late regendruppels zette Stoffel Vandoorne in de straten van Rome foutloze kwalificaties voor de derde e-Prix van het seizoen neer. Het leverde de Mercedes-rijder de derde pole positie uit zijn Formule E-carrière op.

Gert Vermersch

Dat slechts vijf FE-rijders ooit meer pole posities behaalden dan Vandoorne zal de West-Vlaming op zaterdagmiddag allicht worst zijn geweest. Belangrijker was dat hij zijn wat mindere prestaties van eerste twee e-Prix van het seizoen had kunnen rechtzetten.

“Ik had inderdaad het gevoel dat we in Diriyah wat hebben laten liggen”, stelde Vandoorne na het behalen van de pole positie. “Maar goed, dat leverde ons hier een iets gunstiger kwalificatiepositie op. Ik ben blij dat ik daar optimaal gebruik heb kunnen van maken.”

Na de eigenlijke kwalificaties had Vandoorne nog de derde tijd achter zijn naam staan, maar in de Superpole was hij de enige van de toppers die foutloos bleef. Vooral Oliver Rowland, die met de beste chrono richting de eindfase ging, liet in die Superpole wat steken vallen. In de laatste sector van zijn snelle rondje raakte de Brit maar liefst drie keer de muur, wat zijn Nissan-bolide danig beschadigde.

Vandoorne krijgt op de startgrid de Porsche van André Lotterer naast zich, de tweede startrij wordt gevormd door Rowland en de Audi van Lucas di Grassi. Nyck de Vries, bij Mercedes teammaat van Vandoorne en leider in het kampioenschap, start zaterdagnamiddag (16 uur) als zevende.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten