Ex-renner en dopingzondaar Michael Boogerd biedt hulp aan bij toedienen van coronavaccin: “Heb ervaring met prikjes”

Foto: BELGAIMAGE

Als commentator in de Tour de France vertoeven of een prikje met het coronavaccin laten zetten? Die keuze krijgt NOS-wielercommentator Gio Lippens omdat hij een uitnodiging kreeg voor zijn coronaprik tijdens de Amstel Gold Race én de Tour de France.

“Prettig, die uitnodiging voor de vaccinatie”, schrijft de Nederlander op Twitter. “Prik 1 op de zondag van de Amstel Gold Race, prik 2 tijdens de Tour. In rode letters: het wijzigen van tijd en dag is helaas niet mogelijk... Kom dan maar gezellig langs met die spuit op de commentaarpositie. Kwestie van multitasken”.

De keuze zal dus duidelijk zijn: koers en geen vaccin. Het noopte Michael Boogerd tot een grapje én zelfspot ineen. “Hulp nodig?? Ben beide keren aanwezig op locatie en heb ervaring met een prikkie zetten”, stelde hij als antwoord.

Boogerd bekende in 2013 dat hij tijdens zijn wielerloopbaan doping had gebruikt van 1997 tot aan het eind van zijn carrière in 2007. Hij nam cortisonen en epo en de laatste jaren van zijn wielerloopbaan bloedtransfusies onderging hij meerdere bloedtransfusies.

Door Laurens Van Heuverswijn
AANGERADEN