Michael Matthews wil eindelijk hoofdprijs in Brabantse Pijl: “Opeenvolging van klimmetjes ligt me”

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

1 / 2

Na zijn 5e plaats in Gent-Wevelgem en een 21e plaats in de Ronde van Vlaanderen trekt de 30-jarige Australiër Michael Matthews als kopman binnen Team BikeExchange naar de Brabantse Pijl van komende woensdag. Hij krijgt er de steun van zijn landgenoten Alexander Edmondson en Robert Stannard. Ook van de partij zijn de Nieuw-Zeelander Jack Bauer, de Italiaan Alexander Konychev, de Sloveen Luka Mezgec en de Hongaar Barnabas Peak.

Maarten DelvauxBron: BELGA

Mathews finishte in 2015 al eens tweede na Ben Hermans en eindigde het jaar daarvoor ook al op de dichtste ereplaats nadat hij Philippe Gilbert voor moest laten gaan

“Ik had tijdens de kasseiklassiekers al goede benen en ik ben zeer gemotiveerd om ook in de Ardennenklassiekers goede resultaten neer te zetten. Ik was in de Brabantse Pijl al tweemaal tweede. Dit is dus een koers die me ligt. Het gaat er steeds agressief en hard aan toe en de opeenvolging van klimmetjes ligt me bijzonder goed. We starten er met een sterke ploeg en ik ga opnieuw voor een podiumplaats en het liefst van al dan natuurlijk voor het hoogste schavotje”, meldt Michael Matthews.

Matthew Hayman en Lorenzo Lapage maken woensdag de dienst uit als sportdirecteur tussen Leuven en Overijse.

“De Brabantse Pijl is een koers die Matthews heel goed ligt. Dat laten zijn resultaten van de afgelopen jaren wel uitschijnen. Vandaar ook dat wij woensdag volledig zijn kaart gaan trekken. Dit om enkele dingen recht te zetten voor een tegenvallende Ronde van Vlaanderen. Onze kopman is in goede conditie nadat hij eerder al mooie dingen liet zien tijdens Parijs-Nice, Milaan-Sanremo en Gent-Wevelgem. In de Brabantse Pijl was hij er al meermaals dichtbij, misschien lukt het dit jaar wel eens”, stelt sportdirecteur Matthew Hayman.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten