‘Liefde voor muziek’-effect op de hitparade, met Tourist LeMC aan kop

 ©  VTM

Liefde voor muziek is twee weken voorbij, en toch heeft het muziekprogramma van VTM nog invloed op de Vlaamse hitparade. Geen nieuwe grote singlehit, maar in de albumcharts is het nu wel prijs. De volledige top drie van de Ultratop is ingenomen door de artiesten van het programma.

LEES OOK. Emma Bale bewijst met nieuwe album en in ‘Liefde voor muziek’ dat ze veel meer is dan een popprinses (+)

Aan kop staat Tourist LeMC (37) die met zijn nieuwe plaat Niemandsland de hoge verwachtingen inlost. Het is zijn tweede nummer één, na het succes van zijn vorige plaat We begrijpen mekaar. Opvallend is dat zijn album En route uit 2015 nooit de top bereikte, hoewel het na 278 weken nog altijd in de hitparade staat. De jonge Emma Bale (21) maakt een fraai debuut op de derde plaats met Retrospect. Het is haar eerste notering in de albumchart, op een korte passage in 2015 na met een EP. Het verzamelalbum van Liefde voor muziek is nieuw op de tweede plaats. Knap, maar daarmee doet het voorlopig toch slechter dan zijn vijf voorgangers. Die stonden allemaal op de eerste plaats.

LEES OOK. Tourist LeMC brengt rustige versie van Spring-nummer in ‘Liefde voor muziek’: “Werkt het nog als je het in een serieuze context zet?”

(tove)

Aangeboden door onze partners