“Nomadland” wint BAFTA’s voor beste regisseur, beste actrice en beste film

Frances McDormand in Nomadland 

Bron: belga

De film “Nomadland” heeft zondag vier belangrijke prijzen binnengehaald tijdens de uitreiking van de British Academy of Film and Television Arts. Het won die voor de beste film, de beste regisseur, de beste actrice en beste cinematografie. Sir Anthony Hopkins is bekroond tot de beste acteur voor zijn rol in “The Father”.

“Nomadland” volgt een ontslagen weduwe, gespeeld door Frances McDormand, die met een camper door het westen van de Verenigde Staten trekt. Regisseur Chloé Zhao won eind februari al een Golden Globe en kreeg zaterdag de prestigieuze regieprijs van het Directors’ Guild of America (DGA). “Nomadland” is ook voor zes Oscars genomineerd, waaronder die voor beste film, beste regisseur en beste actrice.

Met vier prijzen is “Nomadland” de grote winnaar van de avond. In totaal was de Netflix-film zeven keer genomineerd. Ook “Rocks” was zeven keer genomineerd, maar de film kon enkel de award voor beste casting verzilveren. De Belgische coproductie Sound Of Metal won twee BAFTA’s, voor beste geluid en beste montage.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten