Ook geen Philippe Gilbert in Amstel Gold Race? Viervoudig winnaar is nog steeds twijfelachtig: “Hij moet zelf initiatief nemen”

Philippe Gilbert.

Philippe Gilbert. © Foto Marc Van Hecke

Het is onzeker of Lotto-Soudal zondag in de Amstel Gold Race een beroep kan doen op viervoudig winnaar Philippe Gilbert. Na zijn opgave in Gent-Wevelgem voelde Gilbert dat zijn vormpeil niet stijgende was en besloot hij een rustpauze van enkele dagen zonder fiets in te lassen om even tot rust te komen met als doel in de Ardennenklassiekers beter voor de dag te komen.

“Het is op dit moment nog niet duidelijk of Phil de Amstel Gold Race en de Waalse klassiekers zal rijden”, zegt ploegleider Mario Aerts. “Ik heb Phil de afgelopen week niet meer gehoord. Een renner van zijn niveau mag de tijd nemen om te beslissen dat hij er klaar voor is of niet, maar tegen woensdag zouden we het stilletjes aan wel moeten weten.”

Rustpauze

Volgens Aerts was de rustpauze een goed idee. “Phil heeft de voorbije maanden hard gewerkt om terug te keren na zijn knieblessure. Misschien heeft hij zelfs iets te hard gewerkt en dat zorgde voor een weerbots. De rustperiode kan dienen als een supercompensatie. Al was het ook een mentale kwestie... Als Phil zich klaar voelt om te koersen, heeft hij zijn plaats in de selectie, maar hij moet zelf het initiatief nemen. Hij moet zich op training testen en op basis van dat gevoel beslissen of hij er klaar voor is of niet. Wij kunnen dat niet voor hem doen”, aldus Aerts.

Mocht Gilbert niet rijden, wordt Tim Wellens de enige kopman in de Amstel Gold Race en de Waalse klassiekers. Wellens slaat wel de Brabantse Pijl over. In 2018 won hij nog in Overijse. Lotto-Soudal rekent woensdag op Tosh Van Der Sande en Stefano Oldani. (bvc)

LEES OOK

Nu in het nieuws