Prins Harry is volgens media aangekomen in Groot-Brittannië na overlijden prins Philip

Bron © BELGA

Foto: Getty Images

De Britse prins Harry (36) is volgens officieel nog onbevestigde berichten in Groot-Brittannië aangekomen, na de dood van zijn grootvader prins Philip. Harry woont komende zaterdag de begrafenis bij in Windsor.

Prins Philip, de echtgenoot van koningin Elizabeth II (94), is vrijdag op 99-jarige leeftijd overleden. Volgens Britse media is prins Harry zondagnamiddag al aangekomen op de luchthaven Heathrow in Londen. Zijn echtgenote Meghan (39) zou hem niet hebben vergezeld. Ze is zwanger en haar arts heeft haar de reis afgeraden, had een woordvoerder van het paleis eerder al gemeld.

LEES OOK. Prins Philip (99) overleden: de enige die de Queen mocht tegenspreken, en dat nog deed ook (+)

Niet naar zijn eigen huis

Harry zou volgens de Britse krant Daily Mail naar Kensington Palace gereden zijn. Maar de prins zal dan in Nottingham Cottage in quarantaine moete, aangezien zijn huis op het terrein van Windsor Castle werd overgedragen aan prinses Eugenie. Harry zal dan na vijf dagen al uit quarantaine mogen in plaats van tien dagen, als hij een negatieve test aflegt.

Volgens de Britse pers en verschillende royalisten is dit het perfecte moment voor Harry en William om te spreken en het bij te leggen. In het interview met Oprah liet Harry namelijk weten dat hij al een tijdje niet meer met zijn broer had gesproken.

LEES OOK. Meghan Markle niet naar begrafenis prins Philip: “Dit komt koninklijke familie goed uit” (+)

AANGERADEN