Medewerker (68) UGent steelt 100.000 euro om te gokken en drinken: “Ik ga alles tot de laatste cent terugbetalen”

  

 ©  FVV en SD

Gent -

Een ex-medewerker (68) van UGent werd maandag door de rechtbank veroordeeld tot 18 maanden cel. In een periode van tien jaar stal hij meer dan 100.000 euro van zijn werkgever om te gokken en drinken. De man moet niet naar de cel zolang hij zijn schulden afbetaalt en niet meer gokt of drinkt.

Simon Dekaezemaker

Sinds de jaren 70 werkte de man als medewerker op de faculteit bio-ingenieurswetenschappen. Daar was hij verantwoordelijk voor de facturatie. “Hij was een onberispelijke werknemer, maar dat veranderde in 2009. Toen raakte hij verslaafd aan gokmachines en alcohol”, zegt zijn advocaat.

De man had steeds meer geld nodig en misbruikte daarop de volmacht dat hij had op een slapende rekening. In tien jaar tijd haalde hij meer dan 100.000 euro af om te gokken en drinken. In 2019 kwamen de feiten tocht aan het licht en werd de man daarop ontslagen.

Niet meer gokken of drinken

De man stortte ondertussen 75.000 euro terug en betaalt maandelijks 500 euro af aan UGent. “Ik schaam mij tegenover mijn ex-collega’s. Ik ga alles tot de laatste cent terugbetalen. In die tijd dronk ik om te kunnen slapen en te vergeten wat ik deed. Drinken en gokken doe ik sindsdien niet meer.”

De rechtbank van Gent veroordeelde hem maandag tot 18 maanden celstraf met uitstel en 2.000 euro boete effectief. De man moet zich houden aan enkele probatievoorwaarden: begeleiding volgen, hij mag niet meer alleen op café, zijn schulden inlossen en mag niet meer gokken of drinken.

LEES OOK

Nu in het nieuws