Bart Aernouts hervindt goede vorm met zesde plaats in Ironman 70.3 Texas: “Verschil met de top is kleiner geworden”

Foto: EPA-EFE

Bart Aernouts is zondag zesde geworden in de Ironman 70.3 van Texas. In een bijzonder sterk deelnemersveld knokte de 36-jarige Belgische triatleet zich vanuit de achtergrond naar voor, maar kwam hij nipt te kort om de kopgroep nog bij te benen. “Dit is een prestatie waar ik mij aan kan optrekken”, reageerde Aernouts.

De weg naar boven is ingezet voor Bart Aernouts. Na een moeilijk coronajaar hervatte één van de sterkhouders van het Belgische triatlon een maand geleden met een vijftiende plek in de Challenge Miami. Zondag werd het in Texas in een bijna even sterk bezette wedstrijd al een zesde plaats. “In Miami werden Lionel Sanders en Ben Kanute tweede en derde, in Texas eerste en tweede. En het tijdsverschil tussen hen en mij is kleiner geworden. Dit is een prestatie waar ik mij aan kan optrekken”, zegt Aernouts, die nog niet helemaal tevreden was over zijn wedstrijd. “Ik denk dat er nog meer had ingezeten. Het was zonde dat ik in de helft van het zwemmen moest lossen uit de kopgroep. Anderzijds, in Miami ben ik tijdens het zwemmen zelfs nooit in de kopgroep geraakt. Dit is dus een verbetering tegenover een maand geleden. Toen zat ik nog héél ver van mijn allerbeste vorm. Het verschil met de absolute top is opnieuw kleiner geworden.”

Bart Aernouts zit ondertussen al meer dan een maand in de States omdat hij er in coronatijden beter kan trainen en er in tegenstelling tot in Europa wel grote triatlonwedstrijden worden georganiseerd. “Ik heb absoluut geen spijt van mijn beslissing om naar hier te komen en ik weet nog niet wanneer ik naar Europa terugkeer. Ik heb opnieuw plezier in mijn sport en in mijn trainingen. En ik ben van plan om de komende weken nog enkele wedstrijden te doen.”

Maandag stapte Aernouts al op het vliegtuig naar Florida, waar hij dit weekend in Haines City deelneemt aan een volgende Ironman 70.3. “Aan mijn vorm kan niks veranderd zijn, maar het is een beetje afwachten hoe het lichaam zal reageren op een tweede wedstrijd in één week tijd. Het is een nieuwe kans om mijn progressie te testen.”

Door Maarten Delvaux
AANGERADEN